De Madammen vieren 10de verjaardag

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

De Leuvense percussiegroep De Madammen bestaat 10 jaar. Op zondag 1 oktober 2017 maken deze prettig gestoorde dames (en enkele heren) met hun Braziliaanse slaginstrumenten het mooie weer in de straten van Leuven. En iedereen mag die dag Madam zijn.

De Madammen – voluit ‘De Madammen from Ipanema’ –  is één van de groepen van Cirkus in Beweging die je geregeld in Leuven én omstreken aan het werk kan zien.

Ooit begonnen zeven enthousiaste dames samen te trommelen. Tien jaar geleden kregen ze een nieuwe dirigent, Tom Permentier, en een nieuwe naam, ‘de Madammen’. Niet lang daarna speelden ze hun eerste optreden, op de Leuvense Kerstmarkt. De vonk sloeg over want vele optredens volgden en de groep breidde zich uit. Momenteel bestaat de Madammen uit ruim 40 slagwerksters (m/v).

Bijzonder aan deze dames ‘met een hoek af’ is de gemiddelde leeftijd van dit ensemble (52 jaar!), de opzwepende percussienummers van de hand van Tom Permentier, de zwart-en-rode dresscode en de vrolijke choreografieën.

Hun tienjarig bestaan vieren ze met een percussieoptocht onder het motto ‘Alleman Madam’. Van het Martelarenplein (14.30 uur) gaat het via de Diestsestraat (15 uur) naar de Grote Markt waar om 15.30 uur iedereen wordt uitgenodigd om mee te shaken.

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans