De Lijn zet snelbus 475 tussen Tielt-Winge en Leuven in de kijker Reizigers op lijn 475 krijgen kleine attentie van vervoermaatschappij

Stefan Van de Weyer
1 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

De Lijn geeft reizigers op snelbuslijn 475 tussen Tielt-Winge en Leuven vanaf maandag 13 november een tegoedbon voor een koffie met croissant bij een bekende ontbijtketen. Zo wil de vervoermaatschappij de voordelen van deze snelbus in de kijker zetten. Die doet tussen Tielt Stelplaats en Leuven Station de vier drukst gebruikte haltes aan. Reizigers staan met bus 475 tot een kwartier sneller in Leuven dan met de “klassieke” bus 370, die op dat traject 23 haltes telt.

“Met snelbus 475 staan onze inwoners snel in Leuven of terug thuis. Hij is een sterk alternatief voor de wagen”, zeggen de burgemeesters van de twee gemeenten waar de snelbus halt houdt, Rudi Beeken van Tielt-Winge en Tania Roskams van Lubbeek. “De snelbus is in de spits de perfecte aanvulling op het ruime aanbod van lijn 370”. Bus 475 heeft tussen Tielt Stelplaats en Leuven in beide richtingen vier haltes: Sint-Joris Winge Dorp, Lubbeek Kraaiwinkel, Linden Galgenstraat en Linden Wolvendreef. De reistijd is tot een kwartier minder lang dan met bus 370, die op hetzelfde traject 23 keer stopt.

“Veel reizigers kennen snelbus 475 nog niet goed”, merkt directeur van De Lijn Vlaams-Brabant Johan Van Looy op. “Daarom krijgen de mensen die voor deze bus kiezen vanaf maandag 13 november van De Lijn een klein extraatje onder de vorm van een gratis koffie met croissant bij een bekende keten”. Snelbus 475 rijdt in de ochtend- en avondspits, ruwweg van 6.30 tot 9.00 uur en van 15.30 tot 19.30 uur. De snelbuslijn bestaat ongeveer twee jaar, in september van dit jaar kwam er een extra halte aan Linden Wolvendreef.

Reizigers kunnen op www.delijn.be terecht voor de dienstregeling van lijn 475.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer