De Lijn zet 90 extra bussen in voor Rock Werchter

Kirsten Bosmans
3 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

De Lijn legt net als vorige jaren extra busvervoer in voor het vierdaagse muziekfestival Rock Werchter. Van donderdag 30 juni tot en met maandagmiddag 4 juli rijden er 60 bussen tussen het station van Leuven en de wei. De Lijn zet bovendien 30 voertuigen in op de extra pendels tussen Heverlee Kazerne, Brabanthal en het festivalterrein.

Omdat de parkings van Rock Werchter enkel toegankelijk zijn voor mensen met een campingticket, worden de andere festivalgangers aangeraden om met de fiets of het openbaar vervoer te komen. Hierdoor verwacht De Lijn grotere drukte op haar pendelbussen. De vervoersmaatschappij zet alle mogelijke mensen en middelen in om alles vlot te laten verlopen. 60 voertuigen staan klaar om iedereen veilig naar en van het festival te brengen.

Rock Werchter organiseert eveneens busvervoer van Parking C op de Heizel in Brussel naar het festival. Meer info hierover is te verkrijgen bij de festivalorganisatie. Er zullen bovendien buspendels ingelegd worden tussen Heverlee Kazerne, Brabanthal en de halte Wijgmaalsesteenweg in Haacht. Hiervoor zet De Lijn nog eens 30 voertuigen extra in.

  • Richting festivalweide/campings

Tot en met zondag 3 juli kunnen festivalgangers tussen 9 en 22 uur opstappen aan het station van Leuven. Bovendien legt De Lijn buspendels in tussen Heverlee Kazerne, Brabanthal en de halte Wijgmaalsesteenweg in Haacht.

  • Richting Leuven – Station

Reizigers kunnen opstappen aan de halte op de Wijgmaalsesteenweg in Haacht. Dit kan op alle festivaldagen (donderdag t/m zondag) van 8 uur ’s morgens tot een uur na het laatste optreden. Op maandag 4 juli vertrekt de laatste bus om 14 uur terug naar het station van Leuven.

Gratis of voor 7 euro

Op vertoon van hun festivalticket kunnen de muziekliefhebbers gratis mee op de bussen van De Lijn. Ook de e-festivaltickets en e-treintickets zijn geldig op de bus. Reizigers zonder toegangskaart betalen zeven euro voor een biljet heen en terug.

Hinder voor bussen in omgeving festivalterrein

Op maandag 4 juli kunnen verschillende bussen van De Lijn door de verkeersdrukte vertragingen oplopen in de omgeving van Rotselaar en van het knooppunt Kampenhout Sas. De vervoermaatschappij vraagt aan de reizigers op lijnen 270, 284, 285, 334, 335, 470, 660, 686 om hiermee rekening te houden.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans