De Lijn Vlaams-Brabant past dienstregeling aan tijdens examenperiode

Stefan Van de Weyer
8 maanden geleden
409 Views
door Stefan Van de Weyer

Deze week begint de examenperiode. De Lijn Vlaams-Brabant past daarom haar dienstregeling aan zodat leerlingen na hun examen snel terug thuis geraken. Rond de middag rijden daarom extra bussen uit. Vanaf 26 juni 2017 rijden ze volgens de vakantiedienstregeling. Daar waar nodig worden wel nog extra ritten ingelegd.

Verhoogd aanbod ’s middags om scholieren naar huis te brengen

Omdat tijdens de examens de meeste scholieren ’s middags al naar huis gaan, verhoogt De Lijn dan haar aanbod en worden een aantal ritten ’s avonds geschrapt. Dit geldt van dinsdag 6 juni tot en met vrijdag 23 juni, in functie van de school en de regio.

De aangepaste dienstregelingen zijn er in functie van:

  • Scholen in het noorden van Vlaams-Brabant: Haacht, Keerbergen, Kapelle-op-den-Bos
  • Scholen in de rand rond Brussel
  • Scholen in het Pajottenland
  • Scholen in regio Leuven en  Hageland: Heverlee, Aarschot, Diest, Herk-de-Stad, Meldert, Rotselaar, Tienen en Zoutleeuw

Vervroegde vakantieregeling vanaf maandag 26 juni

Na de examens hebben de meeste leerlingen vrijaf. Hierdoor zijn de schoolritten dan erg laag bezet. Na overleg met de scholen werd dan ook beslist om de bussen van De Lijn Vlaams-Brabant vanaf maandag 26 juni al volgens vakantiedienstregeling te laten rijden. Reizigers raadplegen vooraf best de website voor de correcte dienstregeling.

Een gedetailleerd overzicht van de examendienstregeling per regio en per school is te vinden op www.delijn.be.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer