De Lijn past dienstregeling aan vanaf examenperiode

Kirsten Bosmans
3 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Vanaf 7 juni start de examenperiode. De Lijn Vlaams-Brabant past daarom haar dienstregeling aan zodat leerlingen na hun examen snel terug thuis geraken. Rond de middag rijden daarom extra bussen uit. Na de examens, vanaf 27 juni, rijden de bussen al volgens de vakantieregeling van juli en augustus. Daar waar nodig worden wel extra ritten ingezet.

Omdat tijdens de examens de meeste scholieren ’s middags al naar huis gaan, verhoogt De Lijn dan haar aanbod. Dit geldt van dinsdag 7 juni tot en met vrijdag 24 juni, in functie van de school en de regio.

De aangepaste dienstregelingen zijn er in functie van:

  • scholen in het noorden van Vlaams-Brabant: Haacht, Keerbergen, Kapelle-op-den-Bos
  • scholen in de rand rond Brussel
  • scholen in regio Leuven en  Hageland: Heverlee, Aarschot, Diest, Herk-de-Stad, Meldert, Rotselaar, Tienen en Zoutleeuw

Na de examens hebben de meeste leerlingen vrijaf. Hierdoor zijn de schoolritten dan erg laag bezet. Na overleg met de scholen werd dan ook beslist om de bussen van De Lijn Vlaams-Brabant vanaf maandag 27 juni al volgens vakantiedienstregeling te laten rijden. Reizigers raadplegen vooraf best de website voor de correcte dienstregeling. In Zoutleeuw en regio Dilbeek worden tot donderdag 30 juni wel tijdelijk extra ritten ingezet omdat hier anders geen aanbod is.

Voor alle informatie in verband met de dienstreling kunnen de reizigers terecht op de website van De Lijn of op het infonummer 070 220 200 (€ 0,30/min).

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans