De Lijn past dienstregeling aan tijdens examenperiode

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Deze week begint de examenperiode. De Lijn Vlaams-Brabant past daarom haar dienstregeling aan zodat leerlingen na hun examen snel terug thuis geraken. Rond de middag rijden daarom extra bussen uit. Op donderdag 22 december rijden de bussen volgens de vakantiedienstregeling, op vrijdag 23 december is dat volgens de woensdagdienstregeling. Waar nodig worden wel extra ritten ingezet. Een gedetailleerd overzicht van de examendienstregeling per regio en per school is te vinden op www.delijn.be.

Omdat tijdens de examens de meeste scholieren ’s middags al naar huis gaan, verhoogt De Lijn dan haar aanbod. Dit geldt van maandag 5 december tot en met dinsdag 20 december, behoudens uitzonderingen in functie van de school en de regio.

De aangepaste dienstregelingen zijn er voor:

  • Scholen in het noorden van Vlaams-Brabant: Haacht, Keerbergen, Kapelle-op-den-Bos
  • Scholen in de rand rond Brussel
  • Scholen in het Pajottenland
  • Scholen in regio Leuven en  Hageland: Heverlee, Aarschot, Diest, Herk-de-Stad, Meldert, Rotselaar, Tienen en Zoutleeuw

Aangepaste dienstregeling op 22 en 23 december

Na de examens hebben de meeste leerlingen vrijaf. Hierdoor zijn de schoolritten dan erg laag bezet. Na overleg met de scholen is dan ook beslist om de bussen van De Lijn Vlaams-Brabant op donderdag 22 december al volgens vakantiedienstregeling te laten rijden. Op vrijdag 23 december is dat, mits enkele extra ritten, volgens de woensdagdienstregeling. Die is uiteraard ook van kracht op woensdag 21 december. Reizigers raadplegen vooraf het best de website voor de correcte dienstregeling.

Voor alle informatie in verband met de dienstregeling kunnen de reizigers terecht op www.delijn.be of op het infonummer 070 220 200 (€ 0,30/min).

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans