De Lijn biedt ook zondag nachtvervoer aan

Muziekliefhebbers kunnen op 9, 10 en 11 augustus rekenen op vervoermaatschappij De Lijn om naar Marktrock te gaan. Een heen- en terugbiljet naar Leuven kost dan maar 1,60 euro. Dit tarief is geldig op alle bussen die de stad rechtstreeks bedienen. Speciaal voor het festival rijden de 17 gratis nachtlijnen niet alleen op vrijdag- en zaterdagnacht, maar ook tijdens de nacht van zondag op maandag. De meeste centrumhaltes zijn tijdens het festival niet bereikbaar. Op- en afstappen kan best aan het Leuvense station.

Traditiegetrouw kunnen bezoekers van Marktrock een beroep doen op vervoermaatschappij De Lijn om af te zakken naar de Leuvense binnenstad. Dankzij de stad Leuven rijden reizigers voor amper 1,60 euro heen en terug naar Leuven en dit zowel op vrijdag 9, zaterdag 10 als op zondag 11 augustus. De actie is geldig voor alle lijnen die Leuven rechtstreeks bedienen. Dat wil zeggen dat reizigers bij de heenreis moeten afstappen in zone 40 van Leuven. Bij de terugreis moet de opstaphalte ook binnen deze zone liggen. Uiteraard blijven ook abonnementen en lijnkaarten geldig.

 

Gratis nachtbussen ook op zondag

Wie graag wat langer blijft plakken, kan gratis gebruik maken van een van de 17 nachtlijnen. Tijdens Marktrock rijden de nachtbussen niet alleen op vrijdag- en zaterdagnacht, maar ook tijdens de nacht van zondag op maandag. 20 gemeenten en steden betalen mee voor de nachtlijnen en daarom is een ritje gratis vanaf 22.22 uur tot en met de laatste nachtrit. Wie buiten deze uren de bus neemt of in Holsbeek, Brussel of Mechelen op- of afstapt, betaalt het gewone tarief.

Busomleiding

Tijdens het festival moeten de bussen een omleiding volgen. Hierdoor wordt de halte aan het Rector De Somerplein niet bediend. Ook de meeste andere centrumhaltes kunnen niet aangedaan worden. De Lijn raadt aan om op- of af te stappen aan het station van Leuven of aan een tijdelijke halte. Voor lijnen 1 en 2 ligt die tijdelijke halte op de kruising van de Consciencestraat met de Naamsestraat. Voor de lijnen vanuit/richting Herent, zijnde lijnen 4, 5, 6, 284 en 285, bevindt de tijdelijke halte zich in de Burchtstraat. Voor alle overige lijnen is er een tijdelijke halte in de Fonteinstraat. De nachtbussen volgen dezelfde omleiding als hun overeenstemmende daglijn en bedienen dus dezelfde haltes, uitgezonderd nachtlijnen 2 en 310. Zij rijden via de ring en bedienen zo buiten het station van Leuven geen andere centrumhalte. De omleiding gaat in vanaf vandaag, donderdag 8 augustus, tot en met maandag 12 augustus 2013.

Meer informatie

Voor meer informatie over de nachtbussen of over de busomleiding kunnen reizigers terecht op de website www.delijn.be of op het nummer 070 220 200 (€0,30/min). 

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel