De handdoek van Luc Ponsaerts

Bart Mertens
3 jaar geleden
42 Views
door Bart Mertens

Terecht applaus op alle banken want niemand minder dan Luc Ponsaerts (Open Vld) maakt op 27 april zijn comeback in de Leuvense gemeenteraad. Dat hebben we te danken aan Patricia Ceysens die de eer aan zichzelf hield en ontslag nam uit de raad.

Bart Mertens

Ook dat is terecht want de bijdragen van Ceysens tijdens de zittingen waren eerder beperkt. Om niet te zeggen: ze zat erbij en ze keek ernaar. Of ze ook luisterde, weten we niet. Tenzij het over e-commerce ging want dan spitste Patricia Ceysens haar oren zoals de spitsmuis dat doet als er gevaar dreigt.

Dat gezegd zijnde mogen we niet al te hard zijn voor Patricia Ceysens. Ze haalde meer stemmen dan Luc Ponsaerts en zetelde dus rechtsgeldig namens haar kiezers in de gemeenteraad. En voor haar stokpaardje e-commerce ging ze door het vuur, elke keer opnieuw. Om precies te zijn: één keer. Voor de rest van de thema’s leek ze minder belangstelling te hebben, maar dat zou wel eens kunnen liggen aan haar andere activiteiten, onder meer een mandaat in de Kamer. Dat is ook de reden waarom Ceysens er nu de brui aan geeft. Het siert éénieder die een stap opzij zet omdat iemand anders beter geschikt is voor de job.

Dat brengt ons bij Luc Ponsaerts die als eerste opvolger Ceysens zal opvolgen in de Open Vld-fractie. Van Ponsaerts durft niemand te beweren dat hij niet geëngageerd is. Integendeel, Luc Ponsaerts heeft zijn standpunten in de Leuvense gemeenteraad altijd met veel bezieling verdedigd. En dat onafgebroken tussen 1989 en 2012. Het hoeft dan ook niemand te verbazen dat Ponsaerts bijzonder ontgoocheld was toen hij bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen zijn zitje aan Ceysens moest laten. Gedreven als hij is bleef hij echter door ‘zijn teergeliefde stad’ wandelen met zijn typische argusogen, speurend naar onrecht en wantoestanden die hij dan maar via Facebook aan de kaak stelde. Die periode ligt nu gelukkig achter hem want vanaf 27 april mag Leuven zich opnieuw verwachten aan een spervuur van opmerkingen en voorstellen van Luc Ponsaerts. Laat ons daar allen bijzonder blij om zijn! Dat gezegd zijnde wenst Leuven Actueel zowel Patricia Ceysens als Luc Ponsaerts veel succes. Ceysens omdat ze de moed had om de handdoek te werpen, Ponsaerts omdat hij de handdoek met veel motivatie opraapt. Die handdoek zal vanaf heden ongetwijfeld het politieke zweet ontdekken.

Over de auteur

Bart Mertens

Bart Mertens