De Bib Leuven viert feest

Kirsten Bosmans
8 maanden geleden
door Kirsten Bosmans

Op zaterdag 13 oktober is het weer tijd voor Feest in de Bib. De Bib Leuven Tweebronnen en haar filialen leggen hun bezoekers van 10 tot 17 uur extra in de watten met een rijk gevuld programma. Het thema van dit jaar is Duizend-en-een-nacht.

De hele dag zijn er tal van activiteiten voor zowel jong en oud. De verhalen van Duizend-en-een-nacht zorgden dit jaar voor de inspiratie. Wie geïnteresseerd is in de geschiedenis van deze verhalen, schrijft zich in voor de lezing van Reza Farnoud, specialist Perzische en Iraanse literatuur. Wie durft, waagt zich aan buikdansen, de KNT-versies van de Duizend-en-een-nacht-verhalen of aan een henna-tattoo. Tussendoor zijn er korte optredens van de muziekgroep Nojin en kan je aanschuiven aan de verwentafel. Voor de echte fijnproevers is er een Perzische tea-time. Ook de jongste bezoekers komen aan hun trekken: er zijn voorleessessies, knutselmomentjes, er is een schattenzoektocht en een kamelenrace.

Naar jaarlijkse gewoonte houdt de Bib tijdens Feest in de Bib ook een grote boekenverkoop. Afgevoerde boeken, cd’s en dvd’s gaan voor 1 euro de deur uit. Dé uitgelezen kans om je eigen boekenkast aan te vullen. Uitzonderlijk duurt de boekenverkoop één week.

De Vlaamse bibliotheken zetten hun gebruikers ieder jaar in oktober in de bloemetjes. In dat kader organiseert de Bib Leuven ‘Feest in de Bib’. Alle info is te vinden op bib.leuven.be/feest-in-de-bib.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans