Dan toch studentenkamers in voormalige garage Geens?

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

De familie Moureau, bekend van de bakkerijen, heeft een stap dichter gezet bij de realisatie van een blok studentenkamers in de Ridderstraat, aan de voormalige Volkswagengarage Geens. Hoewel de buren tegen het project zijn en de stad Leuven stevige voorwaarden oplegde, gaf de provincie toch een bouwvergunning. De buurt reageert verontwaardigd.

Het project, dat meer dan 100 studentenkamers zal bevatten, is al een hele tijd in voorbereiding. De familie Moureau diende al verschillende bouwaanvragen in, maar die werden telkens geweigerd, zowel door de stad Leuven als de provincie Vlaams-Brabant. De derde aanvraag leek dan toch de juiste. Het stadsbestuur ging akkoord, mits de eigenaar rekening zou houden met een aantal bouwlagen, waaronder het aantal bouwlagen. De deputatie van de provincie deed er nog een ferme schep bovenop en keurde de bouwvergunning pardoes goed, zonder nog te verwijzen naar de voorwaarden van de stad.

De buurt reageert dan ook verbaasd en boos. Zo beweert de eigenaar van een residentie naast de garage dat, door de bouw van de studentenkamers, de ramen van zijn appartementen op de derde en vierde verdieping dichtgemetseld zullen worden. “Zo een mastodont past hier sowieso niet”, zijn de buren van mening. Ze dienden dan ook bezwaar in bij de Raad voor Vergunningenbetwistingen.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans