Dakloze ligt maanden dood in garagebox

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Een wandelaar heeft gisteren een dode man ontdekt in een garagebox in de Vesaliusstraat in Leuven. Het ging om een dakloze. De politie vermoedt dat hij er al maanden lag.

De wandelaar was vertrouwd met het daklozenmilieu dat zich afspeelt in en rond de garageboxen. Er blijven regelmatig daklozen slapen die niet terecht willen of kunnen in een opvangcentrum. Onlangs stichtte een dakloze nog brand in een garagebox toen hij een vuurtje wilde maken tegen de kou.

Maar waar de wandelaar gisteren op zou stoten, had hij niet kunnen voorzien. Toen hij de poort van een van de garageboxen op een kier zag staan, werd hij nieuwsgierig en ging een kijkje nemen. Hij zag een man liggen, met een wit deken over hem heen, en een volledig onherkenbaar gezicht. Dat wees erop dat de man al een hele tijd dood moet zijn geweest.

Iets wat de politie bevestigt: de man zou in verre staat van ontbinding hebben verkeerd; alles wees erop dat hij er al verschillende maanden lag. Er werd ook een identiteitskaart gevonden, maar de naam in kwestie bleek al lang geschrapt uit het rijksregister.

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans