Crescendoloop Pellenberg sluit 2e editie Marathon van Lubbeek af

Stefan Van de Weyer
3 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

De gemeente Lubbeek organiseerde in 2016 in samenwerking met parochiecentrum Linden, SMS Lubbeek, FC Binkom en Chiro Crescendo Pellenberg voor de tweede maal het loopcriterium de Marathon van Lubbeek. In de vier deelgemeenten werd een straten- of bosloop georganiseerd met telkens ook een 14km-loop. Wie drie keer aan een 14km loop meedeed, had de marathonafstand (42km) gelopen en kwam in aanmerking voor het criterium.

“Met meer dan zevenhonderd lopers over de vier wedstrijden heen zijn we tevreden over de opkomst, ook het weer zat telkens mee en dankzij Chiro Crescendo kunnen we nu in de 4 deelgemeenten een wedstrijd aanbieden daar waar het in 2015 nog maar in drie deelgemeenten was” vertelt Davy Suffeleers, schepen van sport. “We kijken nu al uit naar de editie van 2017, waar we ook voor de kleine afstanden, 4 en 7 km een regelmatigheidscriterium willen inlassen.”

Bij de dames won Marijke Willekens uit Linden zowel de afsluitende wedstrijd in Pellenberg als de Marathon van Lubbeek. Hiermee kon ze haar titel van vorig jaar verlengen. Katleen Lambrechts en Sofie Cortvriendt, beiden uit Lubbeek, vervolledigden het podium.

Bij de heren werd het een broederstrijd tussen Adriaan en Stan Bovyn. Adriaan, uit Kessel-Lo, won en deed zo een plaatsje beter als vorig jaar. Broer Stan uit Pellenberg werd tweede en beste Lubbekenaar. Lindenaar Werner Heselmans werd derde, Paul Verbeek viel net naast het algemene podium maar mocht wel als derde op het podium van de beste Lubbekenaren.

De volledige uitslag is te raadplegen op www.lubbeek.be/marathon

 

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer