Controle op overlast in uitgaansleven

Zaterdagavond en -nacht zette de politie in het raam van de strijd tegen de uitgaansoverlast opnieuw extra patrouilles in. Een patrouille in burgerkledij werd aangesproken door een jongeman met de vraag of ze hem geen drugs konden verkopen.

Een 36-jarige bestuurder uit Tienen werd op Kapucijnenvoer opgemerkt toen hij het rode verkeerslicht negeerde. Na een ademtest bleek dat hij ook te veel had gedronken. In opdracht van het parket werd het rijbewijs van de man onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. De patrouilles betrapten nog twee andere bestuurders die te veel gedronken hadden. Eén bestuurder moest een drugtest afleggen, maar deze bleek negatief. Verder werd nog een bestuurder betrapt die reed zonder geldig rijbewijs.

Een dertiger die tegen de terrasstoelen van een café stond te plassen, kreeg een GAS-pv. Ook een 25-jarige die tegen de gevel van de Hallen stond te wateren kreeg een pv.

Op het terras van een café op de Oude Markt werden 4 jongeren gecontroleerd die een joint zaten te roken. Eén van hen bleek nog een gebruikshoeveelheid cannabis op zak te hebben. Er werd pv opgesteld. Een jonge kerel sprak een patrouille in burger aan met de vraag naar drugs. Het was voor de jonge man even schrikken toen de politiemannen zichzelf identificeerden. Even later kwam nog een andere jongere bij het groepje staan. De twee mannen werden gecontroleerd. De jonge man die de agenten aansprak, had niets op zak. De tweede bleek in bezit van één gram speed.

Een 22-jarige kerel in ontbloot bovenlijf zocht problemen met de  portier van een café en met enkele klanten. Toen de politie hem oppakte probeerde hij de omstanders aan te zetten tot agressie tegen de ordediensten. Hij bracht de nacht verder door in de cel. Een 35-jarige Leuvenaar, die van een cafébaas geen drank meer kreeg omdat hij dronken was, pikte dit niet en begon problemen te zoeken. Een patrouille die net in de buurt was, kwam tussenbeide. De dronken klant, wiens rechterhand in het gips zat,  liet dit echter niet zomaar gebeuren en begon uit te halen naar de agenten. Eén agent kreeg een klap in het gezicht en hield daaraan een lichte zwelling over. Ook in de combi bleef de dronken kerel brullen en stampen. De man mocht zijn roes uitslapen in de cel.

De patrouilles troffen tenslotte 3 personen aan die geseind stonden. Het ging om een man die moest verhoord worden n.a.v. een klacht wegens afpersing. Een tweede was betrokken bij een zaak van flessentrekkerij. De derde man tenslotte werd opgespoord om een betekening van verval tot sturen uit te voeren. 

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel