CNUZ is het gevolg van fusie drie huisvestingsmaatschappijen

Stefan Van de Weyer
1 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Sociale Huisvesting Regio Landen, Huisvesting Tienen en Samenwerkende Bouwmaatschappij Voor Goedkope Woningen Aarschot bundelden zich en vanaf begin januari dragen ze de gemeenschappelijke naam CNUZ. 1.549 is het aantal huureenheden dat ze samen bezitten en beheren, dit op vraag van de Vlaamse Overheid.

De maatschappelijke zetel blijft in Tienen aan de Menegaard. Er is echter een nieuwe website op komst, waar je makkelijk met vragen en meldingen terecht kan. De Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW) heeft dertig miljoen euro uitgetrokken om het bestaande patrimonium van de drie betrokken gemeenten, Tienen, Aarschot en Landen te moderniseren.

De Vlaamse overheid wil dat elke sociale huisvestingsmaatschappij tegen 2019 over minimaal duizend sociale huurwoningen beschikt.  Op basis daarvan werd aan de fusie begonnen. CNUZ zal in totaal 1.549 huurwoningen beheren en dit Aarschot, Budingen, Geetbets, Glabbeek, Hoegaarden, Landen, Tienen en Zoutleeuw. De nieuwe maatschappij levert alleen maar voordelen op, zoals uitgebreide openingsuren, een betere technische ondersteuning en meer begeleiding door sociale assistenten.”

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer