CM op zoek naar vrijwillige oppassers

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
182 Views
door Kirsten Bosmans

Steeds meer mantelzorgers dreigen overbelast te raken. Ze zorgen vaak dagelijks voor een ouder, partner, kind met een beperking , omdat die zo lang mogelijk thuis willen blijven wonen. Daarom is CM dringend op zoek naar vrijwilligers om de taken van de mantelzorgers te verlichten.

“Het water staat me aan de lippen” is een uitdrukking die de dienst CM-Thuisoppas vaak hoort. De dienst ontlast mantelzorgers door vrijwilligers bij de zorgbehoevende in te zetten. De vrijwilliger neemt de dagelijkse zorg dan tijdelijk over. De mantelzorger kan in tussentijd naar de winkel, naar de dokter, een ontspannende activiteit doen .

De laatste tijd is het moeilijk om de oppasaanvragen in te vullen. Dit door een groot tekort aan vrijwilligers. Vooral in het arrondissement Leuven (Aarschot, Diest, Zoutleeuw, Tienen, Tielt-Winge, Kortenberg, Leuven en Haacht) krijgt de dienst Thuisoppas de aanvragen niet volgens de behoefte van de zorgbehoevende gezinnen ingevuld.

“Jammer genoeg kun je geen vrijwilligers kweken, planten, zaaien en daarna oogsten”, zegt Karen Kemels, coördinator van de Thuisoppasdienst . Wanneer de dienst mensen probeert warm te maken voor een engagement als vrijwilliger, geven ze vaak aan dat ze het te druk hebben.”

Wil je een redder in nood zijn? Neem vrijblijvend contact op met de dienst CM-Thuisoppas op het nummer 016/359505 of via thuiszorgcentrum.leuven@cm.be.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans