Citrique Belge en Tiense Suiker nemen maatregelen tegen geurhinder in Oplinter

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Bedrijven Citrique Belge en de Tiense Suikerraffinaderij moeten maatregelen nemen om de geurhinder in Oplinter en de nabije omgeving te beperken. De stad Tienen gaf daar voorbije week toe opdracht, nadat werd vastgesteld dat een rotte geur ontsnapte uit de gedempte vijver van Citrique. De Tiense citroenzuurfabrikant wil meewerken om het euvel te verhelpen.

De Facebookpagina Tienen Stinkt werd zeer onlangs gelanceerd, maar boekte in die korte periode al resultaat. Zeker nu er meer duidelijkheid is over het onderzoek naar de bronnen van de stank die Oplinter al even teistert.  De gedempte vijver van Citrique is bedekt met een metershoge laag aarde, maar deze wordt nog gedraineerd naar twee putten met een deksel op. Dat is de oorzaak van een doordringende rotte geur. Aan Citrique, infrax, OVAM en de milieu-inspectie wordt gevraagd de plaats verder te onderzoeken.

Verder zijn de vijvers van Tiense Suiker een andere maar niet de enige bron van “geuroverlast”. Daar zijn ook al maatregelen opgelegd, maar de geur die in Oplinter centrum hangt, is blijkbaar niet van die vijvers afkomstig.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer