Circulatieplan gaat – alweer – nieuwe fase in

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Op 28 augustus startte het nieuwe verkeerscirculatieplan. Om iedereen te laten wennen aan de nieuwe situatie, werd beslist de rest van de binnenstad geleidelijk aan in te voeren. Vanaf vandaag is stadsdeel geel aan de beurt.

Vandaag verandert de verkeerssituatie in het gele stadsdeel. Bezoekers volgen voortaan een lus langs de Donkerstraat, de Petermannenstraat, de Tessenstraat en de Brusselsestraat (tussen de Tessenstraat en de ring).

Voor automobilisten komen er heel wat eenrichtingsstraten bij:

  • in de Brusselsestraat staduitwaarts tussen de Amerikalaan en de Lei;
  • in de Riddersstraat in de richting van de Mechelsestraat (ook tussen de Donkerstraat en de Burchtstraat);
  • in de Ierse Predikherenstraat in de richting van de Brusselsestraat;
  • in de Wijnpersstraat vanaf de Ierse Predikherenstraat naar de Mechelsevest.

Verder wordt de Pieter Coutereelstraat geknipt tussen de Zevenslapersstraat en de Predikherinnenstraat. Vanaf de Predikherinnenstraat wordt ook de Pieter Coutereelstraat een eenrichtingsstraat in de richting van de Brusselsestraat.

Parkeren

Op de Lei zijn in totaal dertien shop-and-go-plaatsen. Ook in Craenendonck, de Dirk Boutslaan en de Franz Tielemanslaan zijn er telkens vijf. Parking Vismarkt blijft voorlopig de parking van het gele stadsdeel. Pas na 2018, wanneer parking De Bruul klaar is, wordt de Vismarkt autovrij. Het gele stadsdeel wordt dan volledig gescheiden van het oranje en van het blauwe stadsdeel. Tot die tijd blijven ook parking Sint-Jacobsplein (via de Kruisstraat) en parking Vaartkom (via de Burchtstraat) bereikbaar vanuit het gele stadsdeel.

Volgende fase

Na de aanpassingen in het gele stadsdeel is op 5 december het blauwe stadsdeel, als laatste, aan de beurt.

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans