Chocolatier Reen haalt twee keer brons International Chocolate Awards

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Chocolatier Reen uit Meerbeek (Kortenberg) won recentelijk twee keer ‘Belgian Bronze’ op de derde Belgische editie van de ‘International Chocolate Awards’ in Brussel.

Het was een mooie verrassing voor Reen om tijdens het Salon du Chocolat in Brussel op het podium te mogen staan met de rocksterren uit het Belgische chocolade-gebeuren.“We hadden drie pralines ingediend om een objectieve evaluatie te krijgen. Ik wilde weten hoe onze smaken het deden ten opzichte van de gevestigde waarden. De verrassing was dan ook groot toen ik hoorde dat twee van onze drie inzendingen meteen in de prijzen te vielen!”, klonk het bij Reen. Zowel de lavendel praline als de praline met versie munt waren goed voor ‘Belgian Bronze’. De jury was onder de indruk van de frisse en vooral evenwichtige smaken.

Over de International Chocolate Awards

Voor het derde opeenvolgende jaar, werd in 2017 opnieuw de degustatiewedstrijd ‘International Chocolate Awards’, georganiseerd in België. Belgische artisanale chocolatiers werden uitgenodigd om deel te nemen aan de wedstrijd. Ze stelden één of meerdere van hun specialiteiten voor, verspreid over verschillende reeksen. Elke creatie die voorgesteld werd, diende een gecommercialiseerd product te zijn. De producten werden beoordeeld volgens een speciaal ontwikkeld jurysysteem, dat na internationale beoordelingen en consultatie met onafhankelijke experts over de hele wereld, werd gecreëerd. Uitgebreide informatie over de jurybeoordeling en de formulieren is beschikbaar op de Awards website www.internationalchocolateawards.com/judging-systemand-forms/

Over Chocolatier Reen Reen Sweets & Treats is een ambachtelijke chocolaterie die gebaseerd is in Meerbeek (Kortenberg). Naast de signatuurpralines zijn er maandelijks verse macarons de Paris te verkrijgen. De workshops chocolade maken, de workshops macarons, maar ook de webshop met single-originechocolades zijn bijzonder populair.
Adres: Schoonaardestraat 56 – 3078 Meerbeek (Kortenberg) Open: woensdag tot zaterdag van tien tot achttien uur

Over Reen
Reen is van opleiding gegradueerde verpleegkundige. Na een tiental jaren in de thuiszorg zocht ze haar weg in het opstarten van een eigen zaak. Als nieuwkomer in de markt omringde ze zich in 2014 met de beste coaches uit de streek; een band die ze graag verder uitbouwt met pop-ups en gezamelijke projecten, bijvoorbeeld de samenwerking met patisserie ZUUT uit Leuven tijdens de feestdagen.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer