Chocolate Company Café opent in hartje Leuven

Stefan Van de Weyer
7 maanden geleden
door Stefan Van de Weyer

Op 2 januari opent Chocolate Company Leuven haar deuren in de Brusselsestraat, de zaak kijkt uit op het Leuvense stadhuis. In dit chocoladecafé bieden chocolista’s naast warme chocolademelk, koffie en gezonde lunch ambachtelijk bereide chocoladeproducten aan, met in de hoofdrol de hotchocspoon. Dit is een brok heerlijke chocolade aan een lepel waarmee je de fijnste chocolademelk kan maken, dit is verkrijgbaar in meer dan vijftig smaken.

Gezonde boterhammen, salades, lekkere koffie, taart (to-stay or to-go) en een overvloed aan chocolade is wat CHCO zal aanbieden aan werkend, studerend en winkelend Leuven. Chocolate Company Leuven is de perfecte plek voor een gezellige lunch, een koffiepauze voor de studenten of zakelijke afspraakjes. En heb je iets te vieren? Dan zal de High Choc, een High Tea, overladen met chocolade in de vorm van chocoladefondue, dé manier worden om dit te vieren.

CHCO is vooral bekend door de Hotchocspoon: een blok chocolade aan een houten lepel, die je door warme melk roert om er de lekkerste chocolademelk van te maken. Een idee uit 2004, dat is uitgegroeid naar meer dan vijftig smaken. Zowel de Hotchocspoon als het volledige CHCO chocolade assortiment is in het café te koop als leuk en lekker geschenkje.

‘Life Is Grand’ is het motto van CHCO, en dit is te zien aan en te proeven in alle CHCO producten. Door te werken met premium cacaobonen van verschillende origine, de beste kruiden en verrassende smaakcombinaties is het nuttigen en cadeau geven van CHCO producten een echt feestje. En alles wordt ambachtelijk bereid om kwaliteit te kunnen garanderen.

Dat de kwaliteit van onze Belgische chocolade voorop staat, komt naar voren in de samenwerking van CHCO met cacaoleveranciers die UTZ-gecertificeerd zijn. Hierdoor kan CHCO haar klanten verzekeren dat CHCO producten van uitmuntende kwaliteit zijn, gemaakt van grondstoffen die geteeld zijn en verkocht worden met respect voor zowel boeren als het milieu.

Ook wat betreft haar koffie werkt CHCO transparant en met het welzijn van de koffieboeren voorop. Dit doet CHCO door de samenwerking met Single Estate, die haar koffieboeren, de families erachter en de plantages kent, en rechtstreeks inkoopt bij de boer voor een eerlijke en transparante werkwijze. Dit alles resulteert in de lekkerste koffie, geschonken door onze Leuvense CHCObarista’s.

Het Chocolate Company Café is van maandag tot en met vrijdag open van 7.30 tot 18 uur, op zaterdag tussen 9 en 18 uur en op de eerste zondag van de maand kan je er terecht tussen 9 en 16 uur.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer