Chiro Hekeko en Jeugdhuis De ZoeNK 75 en 50 jaar Boek en tentoonstelling ter ere van verjaardagen

Stefan Van de Weyer
8 maanden geleden
door Stefan Van de Weyer

In het weekend van 5 tot 7 oktober 2018 is het groot feest in Kessel-Lo. Drie dagen lang kunnen chiro- en jeugdhuissympathisanten komen vieren met tal van activiteiten: een Comedynight, Spartacusrun (Jubiloop-je-mee?), optredens van alle ZoeNK-DJ-all stars of een activiteitenmarkt doorheen kampthema’s… Voor ieder wat wils.

Een feestjaar is ook de perfecte gelegenheid om 75 jaar geschiedenis te bundelen. Enkele geëngageerde chirovrijwilligers doorploegden het voorbije jaar dan ook ijverig het (bomvolle) archief van de vereniging. Dronk Gorbatsjov ooit een pintje in de ZoeNK? Hoe ontstond het plan om een zwembad te graven op het chiroterrein? Wat deed de moordenaar van Linkeroever in De ZoeNK? De sappigste verhalen en meest memorabele foto’s werden gebundeld in een ‘Jubileeboek’ en een greep uit het boek wordt op het feestweekend voorgesteld in een tentoonstelling, ‘Musee Jubilee’, die doorlopend te bezoeken is.

Chiro Hekeko en JH De ZoeNK nodigen u dan ook graag uit op de boekvoorstelling en exclusieve vernissage van Musee Jubilee op woensdag 3 oktober vanaf 20 uur, in de aanwezigheid van de erfgoedcel Stad Leuven en schepenen van jeugd Dirk Vansina en cultuur Denise Vandevoort. Kom mee het glas heffen en een hapje eten op de gezondheid van Jubilee!

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer