Cheque voor professor Rony Swennen

Prof. Swennen heeft een cheque gekregen voor zijn ontwikkelingsproject in Kisangani.Rony Swennen van de KU Leuven beheert de grootste collectie bananensoorten ter wereld.

In 2009 werd Leuven verkozen tot “Stad van de Smaak”. Met de groot- ste collectie bananensoorten ter wereld, beheerd door Prof. Rony Swennen van de KU Leuven, kunnen we Leuven ook tot “Wereldhoofdstad van de Banaan” uitroepen.

De Musa Lova is een Leuvense bananenlikeur gecreëerd door Fabian en Evy Deckers. In oorsprong is dit Leuvens “streekproduct” in twee varianten gecreëerd: de bananenlikeur met Damiaankoffie (alcoholpercentage 17%), en de bananenlikeur met Leuvense honing (alcoholpercentage 35%). Sinds enkele weken bestaat nu ook een Musa Lova met Leuvense honing gerijpt op Oloroso sherryvaten (alcoholpercentage 38%). De Musa Lova wordt ook verwerkt in een Leuvense praline. Deze am- bachtelijke praline is te verkrijgen in verschillende smaakcombinaties en is gemaakt met Belgische chocolade. Een deel van de opbrengst wordt door toedoen van Prof. Rony Swennen geschonken aan het Bananenproject in Kisangani, onder leiding van Prof. Benoît Dhed’a Djailo.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel