Chauffeur vlucht voor alcoholcontrole

De verkeersafdeling van de Leuvense politie liet zaterdagavond en –nacht 753 bestuurders een ademtest afleggen. 24 van hen hadden te veel gedronken. Van 6 daarvan werd het rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. Eén bestuurder probeerde aan de alcoholcontrole te ontsnappen door er tegen hoge snelheid vandoor te gaan. De 43-jarige man uit Kessel-Lo reed daarbij zonder vertragen voorbij verschillende rode verkeerslichten en ramde tijdens zijn vlucht een brievenbus. Nadat hij werd geïnterpelleerd stampte hij nog een ruit van een politievoertuig stuk.

De alcoholcontroles vonden plaats op de Tervuursevest (tussen 20 en 24 uur) en op de Geldenaaksevest (tussen middernacht en 3.30 uur). Op de Tervuursevest werden 575 chauffeurs gecontroleerd. Daarvan testten er 8 alert (tussen 0,5 en 0,8 promille alcohol) en 6 positief (meer dan 0,8 promille). Van 2 bestuurders werd het rijbewijs ter plaatse ingetrokken voor 15 dagen. Op de Geldenaaksevest werden 178 bestuurders aan kant gezet. Daarvan testten er 11 alert en 13 positief. Van 6 bestuurders werd het rijbewijs ter plaatse voor 15 dagen ingetrokken.

Eén bestuurder kon pas na een achtervolging aan een alcoholtest onderworpen worden. De veertiger was op de Geldenaaksevest aan kant gezet, maar gaf plankgas toen hij merkte dat hij een alcoholtest moest afleggen. Twee motorrijders zetten onmiddellijk de achtervolging in. Ter hoogte van de Tiensepoort negeerde de gevluchte chauffeur een eerste rode verkeerslicht. Vervolgens ging het tegen hoge snelheid over het Martelarenplein richting Artoisplein. Ook daar werden twee rode verkeerslichten genegeerd, zonder dat de man zelfs maar vertraagde. Het ging vervolgens via de Lüdenscheidsingel, waar door de werken slechts twee versmalde rijstroken beschikbaar zijn, richting Tervuursepoort. Aan de Tervuursesteenweg werd opnieuw een verkeerslicht genegeerd. De snelheid van het vluchtende voertuig lag zo hoog dat de motorrijders hem met moeite konden bijhouden. Ter hoogte van parking Bodart verliet de chauffeur de ring om via de Ijzerenmolenstraat uiteindelijk in de Joos Florquinlaan terecht te komen. Hij slalomde tegen hoge snelheid tussen de geparkeerde wagens door. Uiteindelijk zette hij zijn auto in de Florquinlaan aan kant. De man kon slechts met heel wat moeite uit zijn wagen worden gehaald. Omwille van zijn agressief gedrag werd hij geboeid. Uiteindelijk werd hij met behulp van een tweede patrouille in een combi gezet. Ook daar kalmeerde hij niet en stampte hij de ruit van de schuifdeur van het politievoertuig stuk. De man legde uiteindelijk een positieve ademtest af. Uit de vaststellingen bleek dat hij tijdens zijn vlucht in de Ijzerenmolenstraat nog een arduinen brievenbus had stuk gereden. Het parket werd verwittigd. Er werd pv opgesteld wegens alcohol in het verkeer, het verkeersongeval waarbij een brievenbus werd vernield, weerspannigheid en het beschadigen van een politievoertuig. 

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel