CD&V Wilsele legt rozen bij “vergeten” graven

Kirsten Bosmans
6 maanden geleden
door Kirsten Bosmans

Met Allerzielen is het gebruikelijk dat men overleden geliefden bezoekt en bloemen neerlegt bij de graven. In sommige gevallen is dat niet mogelijk, doordat de familie verhuisd is en de afstand tot de begraafplaats te groot is geworden, of doordat men, door ziekte of ouderdom, niet meer in staat is om de begraafplaats te bezoeken.

Vergeten worden, bewust of onbewust, dat is een tweede keer sterven. Net zoals vorig jaar, één dag na Allerzielen, op zaterdag 3 november, bezochten de bestuursleden van CD&V Wilsele de begraafplaatsen van Wilsele-Putkapel en Wilsele-Dorp. Daar legden ze bij deze “vergeten” graven een bloem neer, een eenvoudige witte roos, en willen ze hiermee ook deze overledenen herdenken.

Speciaal op het kerkhof van Wilsele-Dorp, aan de Sint-Martinuskerk, wensen de partijleden ook aandacht te vragen voor enkele graven met erfgoedwaarde. Op dit kerkhof liggen immers de graven van diverse notabelen, zoals de eerste Belgische burgemeesters van Leuven en Wilsele, Jean De Neeff en Hendrik Bosmans, en professoren en geestelijken. Helaas liggen deze vaak imposante graven en grafmonumenten er tegenwoordig verloederd bij. Het bestuur van CD&V Wilsele hoopt dan ook dat in de toekomst werk gemaakt kan worden van een opwaardering van de historische graven.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans