CD&V-jongeren willen zo snel mogelijk legaal zwemmen in de Vaart

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

De zomervakantie is voorbij. Zij die niet naar warmere oorden trokken, weten het: ook in Leuven scheen de zon en was het bij momenten puffen geblazen. Zo ook op de dag dat er jongeren in de Vaart sprongen op zoek naar verkoeling en waterpret.

Het lijkt triviaal, maar het is inderdaad niet zonder gevaar. Waterlopen zoals de Vaart zijn bevaarbaar, en een schip beweegt zich nu eenmaal sneller voort dan we zouden kunnen vermoeden. Er is ook geen toezicht en dit kan voor risicovolle situaties zorgen. Daarom is het nu eenmaal verboden, tenzij… In het kader van een vergund evenement.

“Daarom zien wij mogelijkheden om enkele dagen gedurende de zomervakantie de Vaart open te stellen om een frisse duik te nemen in het water. Dit zou in een welbepaalde zone kunnen gebeuren, zoals aan de zwaaikom in Wilsele of aan de brug in Wijgmaal en met voorafgaande controle van de waterkwaliteit. Op deze geselecteerde dagen kan dan toezicht voorzien worden en zelfs een zekere coördinatie om zwemlustigen even aan de kant te halen bij het eventueel passeren van een schip.”

“Wij willen niet wachten tot het ambitieuze en mooie project ‘Leuven-Bad’ klaar voor gebruik is. Ook nu zou men op een zomerse dag in de Vaart moeten kunnen plonsen, mits goede afspraken en voldoende toezicht. JONG CD&V Leuven ziet het alvast zitten en bergt de zwemkledij nog niet op.”

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans