CD&V bezorgd over bereikbaarheid handelaars

Bart Mertens
3 jaar geleden
door Bart Mertens

CD&V is verheugd met de nieuwe investeringen van de stad Leuven in onder meer sportinfrastructuur, kinderopvang en verkeersveiligheid. “Onze fractie is verheugd dat onze aandachtspunten de nodige extra middelen krijgen die ze verdienen”, zegt Johan Geleyns van CD&V. De partij is wel bezorgd over de bereikbaarheid van de Leuvense handelaars.

In de eerste plaats is meerderheidspartij CD&V tevreden dat de Leuvenaars zullen profiteren van een daling van de personenbelasting van 7,5 % naar 7 %. “Onze stad zit ver beneden de gemiddelde aanslagvoet van de centrumsteden”, aldus Johan Geleyns van CD&V. De partij is ook aangenaam verrast over de extra vrijgemaakte budgetten voor het bevorderen van de verkeersveiligheid. “Ik denk dan veiligere schoolomgevingen, de aanleg van fietssuggestiestroken, bijkomende fietsvoorzieningen en de fietserstunnel onder de Tiensesteenweg. Ook de vernieuwing van voetpaden is een goede zaak, zeker voor de minder mobiele inwoners van onze stad.”

CD&V steekt ook een pluim op de hoed van schepen van Sport Erik Vanderheiden. “De aanleg van twee kunstgrasvelden, een nieuw rugbyveld en de renovatie van de atletiekpiste in Kessel-lo zijn voorzien in deze begrotingswijziging. En eenmaal de nieuwe zwembadsite voltooid zal zijn, zal ook Wilsele-Putkapel eindelijk een dorpsplein die naam waardig krijgen. We blijven wel ijveren dorpspleinvernieuwingen in Wijgmaal en Wilsele-Dorp.”

Toch heeft de meerderheidspartij ook bezorgdheid in de rangen. “Onze bekommernis is de bereikbaarheid van de handelszaken in de binnenstad. Zeker voor de doelgerichte aankopen pleiten wij sterk voor het niet-limitatief inzetten op de ‘shop & go-zones’. Zelf maak ik frequent gebruik van het parking + bus systeem. Het bijkomend inzetten op de promotie van dit parking + bus-aanbod alsook het inzetten van shuttles naar bijkomende randparkings en de geleidelijke overgang naar het nieuwe parkeergeleidingssysteem zijn volgens onze fractie onontbeerlijk in het welslagen van het verkeerscirculatieplan.”

Over de auteur

Bart Mertens

Bart Mertens