Campus Gasthuisberg vanaf volgende week beter bereikbaar

Kirsten Bosmans
9 maanden geleden
door Kirsten Bosmans

Vanaf volgende week, maandag 3 september, zal campus Gasthuisberg vlotter én veiliger bereikbaar zijn voor zowel automobilisten als fietsers. De voorbije maanden werd gewerkt aan een veilige fietsinfrastructuur zoals de fietsbrug over de E314, betere bereikbaarheid van het openbaar vervoer en een vlottere toegankelijkheid van de campus voor hulpdiensten en bezoekers.

Het verkeer kan nu vlotter doorstromen via de nieuwe rotonde en er is een ondergrondse toegang tot het nieuwe parkeergebouw, dat over een jaar ook door patiënten en bezoekers kan worden gebruikt.

Op 3 september zal Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts officieel de nieuwe ontsluiting van de campus openen. Dat betekent dat vanaf dan de gerenoveerde brug met verkeerslichten, de nieuwe Terbankstraat, de nieuwe rotonde en de ondergrondse toegang tot de campus Gasthuisberg open zullen zijn voor het verkeer. Het fietsverkeer is op zijn beurt volledig afgezonderd van het autoverkeer wat de veiligheid voor de zachte weggebruiker sterk verhoogt.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans