Cafébaas legt cantus stil

De politie werd vannacht verschillende keren gebeld voor nachtlawaai o.a. in de Brusselsestraat, Parkstraat, Naamsestraat, Lei en Ridderstraat. Het ging om kotfeestjes, roepende mensen op straat, lawaai afkomstig uit cafés waarvan de deur open stond. Op de Oude Markt werd zelfs een cantus stil gelegd door de uitbater van de zaak, dit omdat de studenten zich niet hielden aan de gemaakte afspraken. Ze weigerden echter de plaats te verlaten, tot de politie gebeld werd.

Woensdagmorgen omstreeks 7 uur belde de eigenaar van een wassalon in de Schapenstraat in Leuven de politie omdat hij problemen had met een dronken meisje. De politie nam het 19-jarig meisje uit Bierbeek, die nog amper op haar benen kon staan, mee naar het commissariaat waar ze haar roes mocht uitslapen in de cel.

Vanmorgen omstreeks 4 uur gooide een onbekende met een glazen fles de vitrine van een zaak in de Mechelsestraat in Leuven in. De bodem van de fles werd aangetroffen binnen in de zaak. De eigenaar kwam ter plaatse. Er bleek niets gestolen.

Op de Tervuursestraat in Leuven speelde een groepje jongeren vanmorgen vuilnisvoetbal op straat. Ook een aantal fietsen die tegen de gevels stonden werden op straat gegooid. De politie zette alles terug aan de kant. De verdachten werden niet meer aangetroffen.

In de Drinkwaterstraat in Leuven werd dinsdagavond even voor middernacht een groepje meisjes die niet beter gevonden hadden om in het midden van de straat te kaarten weg gestuurd. 

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel