Café Karement en Maxim’O komen minder positief in het nieuws

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Café Karement op de Oude Markt krijgt een verbod om twee weken muziek te draaien in zijn pand na eerdere klachten. De Maxim’O aan het begin van de Naamsestraat mag vooralsnog niet open tot ze in orde zijn met de brandveiligheid.

Het schepencollege schorste de muziekvergunning van de Karement tijdelijk na herhaalde inbreuken op de geluidsnormen, ingevoerd in 2013. De uitbater van café Karément gaat mogelijk nog wel in beroep. De uitbater mag wel kiezen wanneer die straf het beste uitkomt, maar de sanctie moet wel uitgevoerd worden voor half juni. Volgens de politie hebben hun agenten herhaaldelijk vastgesteld dat het café zich niet aan de norm van 95 decibel heeft gehouden. Ook via de decibelmeter konden ze vaststellen dat de limiet regelmatig overschreden werd. Een verzwarend element in het dossier waren ook de klachten van buren over geluidsoverlast door luide muziek.

Eerder kreeg café De Giraf op diezelfde Oude Markt eind maart een maand verbod om muziek te draaien na het overtreden van dezelfde regels.

Danscafé Maxim’O zit eveneens in de hoek waar de klappen vallen, ze zijn niet in orde met de brandveiligheid. Het schepencollege heeft vooralsnog geen sluiting bevolen, maar in principe mag het café niet meer openen tot de brandveiligheid in orde is. Gaan ze toch open en stelt de politie dit vast, dan volgt er een sanctie.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer