Buitensporig fileleed in Werchter wordt aangepakt

Stefan Van de Weyer
12 maanden geleden
771 Views
door Stefan Van de Weyer

Sinds vorige dinsdag kampt de omgeving van Werchter met ernstig fileleed naar aanleiding van de openbare werken in Betekom. Het gemeentebestuur van Rotselaar heeft daarom aan het Agentschap Wegen en Verkeer gevraagd op de programmering van de lichten van Werchter brug aan te passen. In tussentijd houdt de politie een oogje in het zeil.

Elke werkdag kent zijn files, zeker na een schoolvakantie of bij regenweer kan het erg druk zijn. Wat de inwoners sinds vorige dinsdag in Werchter aan verkeer moeten tolereren, is echter buitensporig te noemen. Door openbare werken in Betekom richting Gelrode zoeken bestuurders alternatieve wegen om naar Leuven of Brussel te rijden. Via Werchter is dan een voor de hand liggende route om door te steken. Zo liepen afgelopen week de Varentstraat, het centrum van Werchter en de Nieuwebaan overvol, niet enkel frustrerend voor wie in de file staat, maar zonder meer gevaarlijk ter hoogte van de schoolpoorten.

Vooral de doorstroming op de ring, de Nieuwebaan, moet beter kunnen en op die manier de overlast in de dorpsstraten wegnemen. Het Agentschap Wegen en Verkeer, die de verkeerslichten op Werchter brug beheert, zal op vraag van het gemeentebestuur van Rotselaar zo snel mogelijk het lichtenplan aanpassen. Dit vergt een software programmering en technische aanpassing ter plaatse. Gezien de duur van de werken in Betekom, de Gelroodsesteenweg is afgesloten tot het najaar, is dit een must.

Het gemeentebestuur van Rotselaar hoopt op die manier de bottleneck tussen het rondpunt en de brug in Werchter te ontlasten en de doorstroming vanuit Varentstraat en Tremelobaan te verbeteren. Verkeer uit Betekom wordt gevraagd om de voorziene omlegging of autosnelweg te nemen, omdat die infrastructuur ontworpen is om deze capaciteit te dragen. In afwachting van een verbeterde lichtenregeling zal de politie ondersteuning bieden, vooral ´s ochtends ter hoogte van de school, zodat kinderen veilig en begeleid hun weg naar school vinden.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer