Bruulparking geschrapt, Greenpeace viert feest

Kirsten Bosmans
8 maanden geleden
door Kirsten Bosmans

Het nieuwe Leuvense stadsbestuur, dat vanaf 1 januari 2019 in dienst treedt, heeft beslist om de plannen voor een parking onder de Bruul te schrappen. Verlossend nieuws voor heel wat buurtbewoners, maar ook de lokale Greenpeace-afdeling viert feest.

“Na maandenlang protest is eindelijk het verlossende nieuws gekomen dat het Bruulpark bewaard blijft, en dat de Bruulparking er niet zal komen”, klinkt het bij Greenpeace. “Vrijdagochtend kwam het gloednieuwe stadsbestuur naar buiten met een allereerste visietekst en een beslissing rond de Bruulparking. Wat tijdens de verkiezingsperiode nog een moeilijk discussiepunt was, draait nu toch uit op een overwinning voor het burgerprotest dat al maandenlang actie voert tegen de geplande parking.”

Greenpeace Leuven is na maanden van protest zeer opgelucht en tevreden met de beslissing. Toch blijven de activisten ook waakzaam en kritisch. “Het nieuwe stadsbestuur heeft alvast een veelbelovende start genomen”, vindt Seren Teke van Greenpeace Leuven. “Het is nu aan het stadsbestuur om te tonen hoe duurzaam en progressief  haar visie op mobiliteit echt is. De vrijgekomen 29 miljoen euro biedt veel kansen voor een progressief mobiliteitsbeleid.”

De milieubeweging pleit er dan ook voor om het vrijgekomen budget te investeren in veiligheid voor de zachte weggebruiker, extra infrastructuur voor deelauto’s en een beter openbaar vervoer.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans