Brandweer opent e-loket

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Misschien heb je al eens informatie gezocht over de brandweer. Je wilt bijvoorbeeld je woning zo brandveilig mogelijk maken, je bent op zoek naar wettelijke regelgeving of je vraagt je af wat de verdelging van een wespennest kost. Voortaan is er één plek waar je antwoord vindt op al je vragen over de brandweer en brandveiligheid in onze regio: www.hvzoost.be.

Bezoeker staat centraal

De bezoeker van de website staat centraal. Het gaat erom dat je zo snel mogelijk vindt wat je zoekt, zonder veel omwegen of moeilijkheden. Ook de inhoud en de lengte van de teksten werden hierop afgestemd. Ze zijn beknopt en bevatten alleen de essentie, wat leidt tot een prettige gebruikerservaring.

Online dienstverlening

Om minder dringende meldingen te maken, kan je voortaan gebruik maken van het e-loket. Het gaat hier om meldingen van (niet-dringende) wespennesten, het aanvragen van een huisbezoek of infosessie of een bezoek aan één van onze kazernes met je klas via een eenvoudig online formulier. Op die manier verminderen we de druk op de noodcentrales tijdens crisissituaties. “Dit laat niet weg dat mensen nog steeds naar het noodnummer 112 moeten bellen in geval van een dringende melding”, zegt Stefanie Thaets, deskundige communicatie.

Responsive design

De ‘mobiele revolutie’ raast in 2017 onverminderd door en neemt het alsmaar verder over van de desktop. Daarom werd geopteerd voor een responsive website die zich met andere woorden aanpast aan het formaat van het gebruikte toestel. Dezelfde inhoud wordt weergegeven in een ander formaat zodat je ook mobiel vlot toegang krijgt tot de gevraagde informatie.

Hulpverleningszone Oost

Hulpverleningszone Oost (Vlaams-Brabant) verenigt de brandweerposten Aarschot, Diest, Haacht, Landen, Leuven, Overijse, Scherpenheuvel-Zichem en Tienen. Deze acht posten met ruim 500 medewerkers zetten zich dagelijks in voor de bescherming van de inwoners van de 32 gemeenten binnen Hulpverleningszone Oost.

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans