Brandweer actief op Naamsesteenweg en Sint-Maartensdal

Stefan Van de Weyer
12 maanden geleden
674 Views
door Stefan Van de Weyer

Het voorbije weekend ontstond er brand in een flatgebouw op de Naamsesteenweg. Daarnaast moest de brandweer in actie komen aan het Sint-Maartensdal omdat er een culinaire specialist twee aardappelen te lang in de microgolfoven had geplaatst.

De brandweer moets vrijdagavond even voor 20 uur tussen komen toen er brand ontstond in een zes verdiepingen tellend flatgebouw op de Naamsesteenweg. Zowel de brandweer, politie als verschillende ziekenwagens gingen ter plaatse. De brandweer had het vuur, dat ontstond in een appartement op de vierde verdieping, snel onder controle. De bewoonster van de flat waar de brand begon was op het ogenblik van de feiten niet thuis. Het vuur ontstond wellicht door een voorwerp of maquillage dat op de keukentafel lag en door de hitte van de zon begon te smeulen.  Een 84-jarige bewoonster werd naar het ziekenhuis overgebracht omdat ze rook had ingeademd. Verder raakte niemand gewond. De brandweer moest de deur van één flat, boven het appartement waar de brand was ontstaan, waarvan de bewoners ook niet aanwezig waren, instampen om te controleren. Het appartement waar de brand ontstond werd onbewoonbaar verklaard. In de rest van het gebouw was rookhinder.

De brandweer moest zaterdagavond omstreeks 17 uur uitrukken voor een brandalarm afkomstig uit Sint-Maartensdal. Uit één van de appartementen kwam rook. Dat bleek het gevolg te zijn van twee aardappelen die in de microgolf waren gezet en daar veel te lang bleven in liggen. Behalve even het appartement verluchten moest de brandweer tot geen verdere actie overgaan.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer