Brandfase oranje in Vlaams-Brabantse natuur- en bosgebieden

Stefan Van de Weyer
1 jaar geleden
165 Views
door Stefan Van de Weyer

De brandfase oranje is van kracht in natuur- en bosgebieden in Vlaams-Brabant. Nieuwsagentschap Belga had dit vernomen van het Agentschap Natuur en Bos. Dezelfde brandfase oranje is al enkele dagen van kracht in de heide- en natuurgebieden in Antwerpen en Limburg. Brandfase oranje betekent: hoog gevaar, wees voorzichtig.

Brandfase oranje houdt in dat bezoekers aan de bos- en natuurgebieden wordt gevraagd voorzichtig te zijn, niet te roken en kinderen niet zonder toezicht te laten. Bezoekers moeten alert zijn en onmiddellijk melding doen van problemen. Beheerders en brandweer zijn extra waakzaam. Bij een brand wordt versterkt uitgerukt. Er wordt meer materiaal en mankracht ingezet. De brandtorens worden overdag bemand.

Code oranje geldt in Oost-Brabant voor de Demerbroeken en de Vallei van de drie Beken, beiden in Diest, het Meerdaalwoud in Oud-Heverlee, het Heverleebos, het Bertembos, het Meetshovenbos in Aarschot, het Walenbos en het Troostembergbos, beiden in Tielt-Winge, Eikelberg in Gelrode en het Silsombos in Kortenberg.

 

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer