Brand in flat op Tervuursesteenweg

Stefan Van de Weyer
10 maanden geleden
866 Views
door Stefan Van de Weyer

In een appartement op de bovenste verdieping van een flatgebouw op de Tervuursesteenweg ontstond donderdagochtend rond vier uur brand. Een voorbijganger merkte de vlammen op. Hij verwittigde de hulpdiensten en belde bij alle bewoners aan om hen wakker te maken.

Ze konden allemaal veilig het gebouw verlaten. Niemand raakte gewond. De bewoners van het appartement waar de brand ontstond, waren wel in shock. Zij kregen ter plaatse bijstand van een mug-arts, maar moesten niet naar het ziekenhuis worden overgebracht.

Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, sloegen de vlammen uit het dak. De politie zette de steenweg af voor alle verkeer. Het duurde tot iets voor zeven uur voor de straat opnieuw werd opengesteld.

Het appartement waar de brand ontstond liep zware schade op en is onbewoonbaar. De bewoners kunnen terecht bij kennissen. De bewoners van het aanpalende appartement mogen één dag hun woonst niet binnen. Hun appartement moet eerst volledig verlucht worden zodat de brandgeur kan wegtrekken. De bewoners van de andere flats mochten na het beëindigen van de bluswerken weer naar binnen.

Alles wijst er op dat het om een accidentele brand gaat. De juiste oorzaak van het ontstaan van het vuur is echter niet gekend.

Een auto die geparkeerd stond voor de woning raakte licht beschadigd door enkele brandende brokstukken die naar beneden vielen.

 

 

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer