Bouwvergunning voor nieuwe Parkwegbrug

Kirsten Bosmans
9 maanden geleden
door Kirsten Bosmans

In 2016 kwamen stukken van de Parkwegbrug los. Beheerder Infrabel zag geen andere keuze dan de brug die over de spoorlijnen loopt, af te breken. Een tijdelijke brug, voor de vele fietsers en voetgangers die gebruik maakten van de verbinding tussen de Tivolistraat en Abdij van Park, bleek niet haalbaar. “Het is dus wachten op een volledig nieuwe brug, en ik ben heel blij dat er nu een bouwvergunning goedgekeurd is”, zegt schepen van Openbare Werken Dirk Robbeets.

Veel fietsers en voetgangers maakten gebruik van de Parkwegbrug en missen hun autoluwe verbinding tijdens hun woon-werkverkeer bijvoorbeeld. “Wat ik helemaal begrijp,” zegt Robbeets. “Het was jammer dat een tijdelijke brug niet haalbaar bleek. Ik ben blij dat er nu een nieuwe stap gezet is en de vooropgestelde timing gevolgd wordt”, zegt Robbeets.

Nu de bouwvergunning goedgekeurd is, legt Infrabel de laatste hand aan de plannen voor de brug. “Dan kunnen ze tegen eind dit jaar, ten laatste begin volgend jaar, een aanbesteding uitschrijven om voor de zomer te starten met de werken”, besluit Robbeets. De werken zelf zouden een jaar in beslag nemen.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans