Bouwvergunning voor cohousing BotaniCo

Kirsten Bosmans
3 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Vorige week ontvingen de toekomstige bewoners van Cohousing BotaniCo bijzonder goed nieuws: de bouwvergunning is definitief toegekend.

Daarmee staat het licht op groen voor deze groep cohousers om hun droom om te zetten in werkelijkheid: een oude school tegenover de Kruidtuin in het hart van Leuven ver(nieuw)bouwen tot een moderne cohousing met 28 woningen.

Naast de privacy en het moderne comfort van de individuele woningen zullen de bewoners ook gebruik kunnen maken van de gemeenschappelijke tuin van 1.000 m2, een grote keuken en eetruimte (waar bijvoorbeeld familiefeestjes kunnen plaatsvinden), een zithoek, een wasplaats, een thuiswerkruimte, een binnenspeelruimte voor kinderen, en enkele logeerkamers. De verhuis staat gepland voor eind 2018.

“Door spullen en ruimte te delen, verkleinen we niet alleen onze ecologische voetafdruk, maar zorgen we ook voor meer sociale cohesie”, zegt Lies Lambrecht, één van de initiatiefnemers. “Het is de allereerste keer in de geschiedenis van Leuven dat een bouwvergunning werd uitgereikt aan een cohousingproject, maar er zullen er zeker nog volgen, want cohousing is dé woonvorm van de toekomst.”

Er zijn nog slechts 11 woningen vrij. Wie graag mee wil doen moet er dus snel bij zijn. Iedereen is welkom op de maandelijkse infosessies. De data zijn te vinden op www.botanico.be. “De eerstvolgende infosessie is op 21 mei, dan zetten we ter ere van Open Dag Samenhuizen de deuren van de oude stadsschool wagenwijd open.”

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans