Bouw nieuwe klimzaal aangevat

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Net geen jaar na de sluiting van Klimzaal Hungaria aan de Leuvense Vaartkom, start even verderop langs de Vaart in Wilsele de bouw van een nieuwe klimzaal. Normaal gezien zou de nieuwe zaak tegen september kunnen openen.

De eigenlijke constructie zou tegen mei klaar moeten zijn. Daarna zal de klimwand met een hoogte van vijftien meter er komen, samen met een boulderzaal, hoogteparcours, speleobox en via ferrata. Een brasserie, een vergaderruimte en een dakterras met uitzicht over Leuven maken eveneens onderdeel van het nieuwe geheel. Indien er nadien geld beschikbaar zal zijn, bestaan de plannen om aan de buitenkant van het pand eveneens een klimwand te installeren. De opening zou in september vallen.

De zaal zal op een driehoekig perceel gevestigd tussen de spoorlijn, de Vaart en Metaleuven zijn. Voorheen ging dat deel door het leven als fabrieksterrein Stordeur. Het plan is dat er zich op het verschillende bedrijven komen vestigen. Op het gelijkvloers komt een showroom van Renault-garage Pashuyzen en de nieuwe vestiging van drankencentrale Prik&Tik. De klimzaal zelf zal daarboven gevestigd zijn, op twaalf meter hoogte. De nieuwe zaal krijgt trouwens ook een bushalte voor de deur, enorme zichtbaarheid vanaf zowel trein als auto. Een gratis overdekte parking voor 79 auto’s en 90 fietsen is een mooie extra.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer