Bouw nieuw zwembad in Wilsele is gestart

Kirsten Bosmans
3 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Sportoase is vandaag gestart met de bouw van een nieuw zwembad in Wilsele-Putkapel. Dat komt op de plaats van het huidige ontmoetingscentrum en jeugdhuis, die eerst gesloopt worden. Het bestaande zwembad blijft open tijdens de werken.

De bouw van het nieuwe zwembad kadert in grootschalige plannen van het Leuvens stadsbestuur om Wilsele-Putkapel een nieuw dorpscentrum te geven. Naast het zwembad komen er namelijk ook een nieuw dorpsplein, nieuwe woningen en ondergrondse parkeerplaatsen. In het nieuwe zwembadcomplex wordt bovendien ook ruimte vrijgemaakt voor een balsportzaal, danszaal, cafetaria en jeugdhuis. Het zwembad zelf wordt uitgebreid: een bad van 25 meter lang en 8 banen, een instructiebad met beweegbare bodem, een peuterbad met speeltuigen en wellnessruimtes.

Intussen is de aannemer al gestart met de bouw van een nieuw ontmoetingscentrum in de Bosstraat. Het jeugdhuis, dat uiteindelijk in het gebouw van het zwembad komt te liggen, wordt nog deze maand ondergebracht in een prefabconstructie op het terras van het huidige zwembad.

Het bestaande zwembad blijft open tijdens de werken. Wel wordt een deel van de parkeerplaatsen ingenomen als werfzone. De stad onderzoekt hoe ze de klanten altijd kan voorzien van voldoende parkeergelegenheid.

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans