Boortmeerbeekse vestiging voormalige Albert Heijn opnieuw actief begin juni Met nieuwe nog onbekende overnemer

Stefan Van de Weyer
12 maanden geleden
116 Views
door Stefan Van de Weyer

De medewerkers van Albert Heijn in Boortmeerbeek weten eindelijk hoe laat het is. Begin juni starten ze bij een nieuwe werkgever op dezelfde locatie. Wie deze nieuwe werknemer effectief zal worden, is momenteel nog koffiedik kijken.

Het Albert Heijn-filiaal op de Leuvensesteenweg in Boortmeerbeek is bijna aan zijn sluiting toe. De winkel ging met de spreekwoordelijke toeters en bellen ruim anderhalf jaar geleden open. Ten laatste op 31 mei sluit de vestiging haar deuren om plaats te ruimen voor een winkel. Ondanks het gegeven dat alle vermoedens qua nieuwe uitbating wijzen in de richting van de Franse supermarktketen Carrefour, werd dit voorlopig nog niet bevestigd.

“Op 1 juni beginnen de werknemers bij een nieuwe werkgever, op dezelfde locatie”, klonk het bij supermarktketen Ahold, die de Delhaizes en Albert Heijns van vroegere tijd bundelt onder een concern. Het grootste deel van mei zal de Albert Heijn-winkel nog blijven bestaan, tot wanneer precies is onduidelijk. Wat wel zeker is, is dat alle werknemers hun job blijven behouden, ook na de overname. Dat is wettelijk verplicht, verder blijven alle arbeidsvoorwaarden blijven intact.

In Leuven is al even geweten dat het filiaal door Lidl wordt overgenomen. Die kans is uiterst klein dat in Boortmeerbeek hetzelfde zal gebeuren, aangezien we er eerder al bevestigd werd dat het over een Franse keten gaat. Bovendien opent Lidl over afzienbare tijd een groot, nieuw en hypermodern filiaal achter de Mc Donald’s in Kampenhout, op amper twee kilometer van de huidige Albert Heijn-winkel.

 

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer