Bondgenieten in Hollywoodkleedje

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

De handelaars van de Bondgenotenlaan en aanpalende straten en pleinen organiseren ook dit jaar weer een ‘Bondgenieten’. Deze keer steekt het evenement in een Hollywoodkleedje en vindt het plaats op woensdag 9 mei van 14 uur tot middernacht.

Het doel van de handelaars is om de bezoekers in een uniek kader te laten winkelen tijdens de shoppingavond. Kwestie van aan te tonen dat Leuven een leuke shopstad is waar altijd iets te beleven valt.

Ook dit jaar staat er weer heel wat op het programma. Gezien het Hollywoodthema zijn de activiteiten deze keer een tikje extra glamoureus. Een overzichtje:

– Het zandstrandje is weer van de partij. Hier kan je onder andere proeven van de lekkernijen van Baracca. Ook de dames van Zonta zijn aanwezig en bieden champagne aan ten voordele van hun sociale werken. Je kan uiteraard ook genieten van een fris roseetje of een Desperados in je luie strandstoel.

– Op een speciaal omgebouwde zeecontainer van Dyls zorgen een dj en live band voor de juiste muzikale omkadering en zomerse sfeer.

– Het Justus Lipsiusplein wordt omgedoopt tot een openluchtrestaurant. Nieuwkomer Fragma, die binnenkort de deuren opent, verzorgt het restaurantgedeelte, Zuut voorziet de zoetigheden, Convento de wijnen. Daarnaast vind je nog 14 foodtrucks op de Bondgenotenlaan om je honger te stillen. ’t Werfje komt afgezakt uit Zeebrugge om de Leuvenaars te verwennen met 1.250 garnaalkroketten.

– Ook de aankleding zal navenant zijn: in totaal worden er 160 grote en kleine palmbomen geplaatst op het parcours. Daarnaast worden in de Bond en zijstraten blauwe lopers uitgerold. Geen politiek statement, maar een leuke verwijzing naar de zee.

– Kinepolis zal tot slot nepacteurs inzetten om de animatie te verzekeren. Dit om haar 20-jarige aanwezigheid in Leuven te vieren.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans