BOBs krijgen waardebon voor etentje in Leuven

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

In Leuven werd pas de tweede editie van de RestoBOB-campagne feestelijk afgesloten. In december lanceerde de stad Leuven, in samenwerking met 36 Leuvense restaurants, deze campagne over verantwoord rijgedrag na een avondje uit eten. Tot eind februari beloonden de restaurants de veilige chauffeurs met een alcoholvrij alternatief op de kaart en een heleboel fijne attenties.

Het win-winaspect was de centrale boodschap van de campagne. Zowel het restaurant als de klant heeft immers baat bij een origineel en lekker alcoholvrij aanbod op de menukaart en positieve aandacht voor de veilige chauffeur. “De beloning voor de BOBs en de focus op het alcoholvrije aanbod zorgden voor een positief verhaal zonder een belerende boodschap, wat enorm belangrijk bleek voor het draagvlak”, zegt schepen van sociale zaken Bieke Verlinden.

“De timing van de campagne, die samenviel met de eindejaarsperiode en Tournée Minérale, was dit jaar beter om er een waar succes van te maken. In de RestoBOB-restaurants stond het alcoholvrije aanbod al centraal en konden deelnemers aan Tournée Minérale dus heel gemakkelijk mee profiteren en een alcoholvrij drankje vinden”,  vertelt schepen van horeca Erik Vanderheiden.

Naast handige gadgets voor de veilige chauffeurs kon ieder restaurant ook een kortingsbon verloten voor een etentje in zijn zaak. Zo toonde de campagne haar waardering voor de BOBs.

Nu rest de initiatiefnemers samen met de deelnemers en de partnerorganisaties nog een evaluatie. Het groeiende aantal deelnemers doet vermoeden dat ook restaurants steeds meer overtuigend raken van de meerwaarde van een lekker alcoholvrij alternatief. De deelnemende zaken hebben echt hun beste beentje voorgezet voor een creatief alcoholvrij aanbod. Naast de alcoholvrije cava, wijnen en bieren, speciale limonades, huisgemaakte ice tea’s en vruchtensappen werden er ook heel wat goed klinkende mocktails gemixt: dr’s orders mocktail, mocktail mojito, blue coco, pisang banana,… Het alcoholvrije aanbod smaakt nu echt naar meer.

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans