Blokkende studenten worden in de watten gelegd

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Vandaag start LOKO, de Leuvense studentenkoepel, met ‘SOS Blok’. Met dit initiatief wil de studentenkoepel de blokkende studenten in Leuven een hart onder de riem steken. Samen met professoren, Leuvenaars en medestudenten zal LOKO hen verrassen met verschillende acties zoals het uitdelen van cursusblokken of pantoffels aan bibliotheken. Daarnaast komt er een Facebookgroep ‘Sharing is Caring’, waar Leuvenaars maaltijden kunnen delen met blokkende studenten, en is er een echt SOS Bloklied. Als afsluiter kunnen studenten van 24 januari tot 27 januari zelf verzoekjes insturen voor LOKO.

“Januari is een maand waarin er in Leuven wel studenten te vinden zijn, maar weinig studentenleven te bespeuren is. Met SOS Blok wil LOKO wat afwisseling bieden in de sleur,” vertelt Cilia Gouwy, ondervoorzitter van LOKO. “Er zijn verschillende initiatieven gepland. We hebben dit jaar ook een SOS Bloklied, geschreven door musicoloog Asley Van Cauter.”

Opvallend is dat LOKO dit jaar samenwerkt met de KU Leuven, de Stad Leuven en de UC Leuven-Limburg via de campagne ‘LOVE LEUVEN’. Via de Facebookgroep ‘Sharing is caring’ kunnen Leuvenaars maaltijdoverschotten aanbieden aan blokkende studenten. Schepen van studentenzaken, Bieke Verlinden, vertelt: “We weten dat januari geen makkelijke periode is voor de studenten. Leuvenaars willen dan ook graag een steentje bijdragen en de blokkende studenten in hun straat of wijk steunen. Via ‘Sharing is Caring’ komen ze op een positieve manier met elkaar in contact.”

SOS Blok wordt georganiseerd door LOKO en vindt plaats van 9 januari tot 3 februari. Voor een volledig overzicht van de activiteiten zie: https://loko.be/sosblok.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans