B(l)oeiend Hageland moet toeristen lokken

Stefan Van de Weyer
1 jaar geleden
129 Views
door Stefan Van de Weyer

Toerisme Vlaams-Brabant organiseert van 14 april tot en met 30 april, samen met elf Hagelandse gemeenten, B(l)oeiend Hageland. Een 14-daagse in het teken van de bloesem. Speciaal dit jaar is de bloesemwebcam waarbij men de evolutie van de bloesems kan volgen. 

Binnenkort staan alle fruitgaarden in bloei en wordt het Hageland gehuld in een geurende sfeer van appel-, peren- en andere bloesems die deze streek nog interessanter maken om te bezoeken

Daarom organiseert Toerisme Vlaams-Brabant, samen met de gemeenten Zoutleeuw, Glabbeek, Hoegaarden, Kortenaken, Landen, Tienen, Tielt-Winge, Bekkevoort, Geetbets, Lubbeek en Linter, van 14 april tot en met 30 april de bloesem 14-daagse in het Hageland.

Voor wie dit schouwspel vanop de eerste rij wil beleven zijn er tal van bloesemactiviteiten, gebundeld in drie themaweekends: vuurmagie, picknickpret en culinair op pad. Bezoekers kunnen bovendien via het vast aanbod aan fiets- en wandelroutes kennis maken met het Hagelandse bloesemlandschap.

Het volledige bloesemaanbod kan u hier bekijken. http://bit.ly/2oy7M8u

De bloesemperiode, het ideale moment voor een sprookjesachtige wandeling, fietstocht of weekendje weg in het Hageland. En wie weet win je zelfs een vlucht over dit mooie Hageland!

Je stijgt op in Schaffen voor een één uur durende vlucht in een gemotoriseerd sportvliegtuigje. Terwijl je over Diest, Averbode, Scherpenheuvel-Zichem, de Demervallei, Wezemaal, Horst en de bloesems rond Tienen en Zoutleeuw vliegt, krijg je meer uitleg van de piloot die ook Hagelandgids is. Meer info op https://www.toerismevlaamsbrabant.be/pagina/bloesemwedstrijd/

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer