Bizar: Pokémons vangen met zonnewagen

Kirsten Bosmans
3 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

De ingenieurs van de KU Leuven spelen gretig in op de hype rond Pokémon GO. Zij hebben namelijk een nieuw systeem bedacht waarbij spelers op hun Pokémon GO hunt in Leuven hun smartphone kunnen opladen via de zonnewagen.

Op de Grote Markt in Leuven verzamelen honderden spelers van het populaire Pokémon Go spelletje om samen een wandeling te maken doorheen de stad op zoek naar zoveel mogelijk Pokémons. Doordat de batterij van hun smartphone snel leeg loopt tijdens het spelen van het spel, nemen veel hunters een externe oplaadbatterij mee. Voor de andere spelers staan de ingenieurs van het Punch Powertrain Solar Team klaar om hen uit de nood te helpen.

Opladen via de zon

Door meerdere laadmogelijkheden te voorzien op de zonnewagen is het mogelijk om je smartphone op te laden via de zon. Zo zullen de spelers voldoende energie hebben om te kunnen blijven hunten.

Joachim Verheyen, team manager van het Punch Powertrain Solar Team: “Pokémon GO is bijzonder populair bij studenten. Door deze actie hier in Leuven te doen, laten we hen kennis maken met alternatieve vormen van energie.” Het Punch Powertrain Solar Team is intussen begonnen aan de bouw van een nieuwe zonnewagen om deel te nemen aan de Bridgestone World Solar Challenge 2017 in Australië, het WK voor zonnewagens.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans