Bijkomende verkeerslichten en opstelvakken aan Parkpoort

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Het Agentschap Wegen en Verkeer brengt vandaag en morgen tijdelijke markeringen aan op het kruispunt van de parkpoort in Leuven. De tijdelijke markeringen maken deel uit van de voorbereidende werken om het kruispunt veiliger te maken voor fietsers. Na de werken zullen fietsers tussen de Parkstraat en de Geldenaaksebaan de Geldenaaksevest veiliger kunnen kruisen.

Tweede afslagstrook van binnenring naar Geldenaaksebaan verdwijnt

In een eerste fase wijzigt Wegen en Verkeer op 3 en 4 april enkele markeringen ter hoogte van het kruispunt. De linkse rijstrook van de twee rijstroken voor verkeer dat van de binnenring afslaat naar de Geldenaaksebaan verdwijnt. Ook de tweede rijstrook in het eerste deel van de Geldenaaksebaan wordt ingenomen. Beide rijstroken moeten verdwijnen om voor de fietsers een veilig opstelvak te kunnen maken. Wegen en Verkeer neemt deze rijstroken vanaf 3 april in door het aanbrengen van tijdelijke markeringen en werfsignalisatie.

Middeneiland en verkeerslicht voor fietsers richting Geldenaaksebaan

In een tweede fase verbetert Wegen en Verkeer de manier waarop fietsers uit de Parkstraat het kruispunt met de Geldenaaksevest oversteken. Fietsers die vanuit de Parkstraat rechtdoor naar de Geldenaaksebaan rijden, kunnen blijven gebruik maken van de eerste rijstrook.  Fietsers die vanuit de Parkstraat naar het fietspad op de buitenring willen rijden, krijgen een opstelvak in het midden van het kruispunt. Dit opstelvak wordt aangelegd als een verkeerseiland met bijhorend verkeerslicht dat conflicten met het autoverkeer moet vermijden. Alvorens de opstelplaats en het verkeerslicht worden aangebracht, zal Wegen en Verkeer de elektrische aansluitingen van de bestaande verkeerslichten tot op het midden van het kruispunt brengen. Dit gebeurt via een boring.

Extra verkeerslicht voor fietsers richting Parkstraat

Voor de fietsers die van de Geldenaaksebaan naar de Parkstraat willen fietsen, brengt Wegen en Verkeer een opstelvak voor het kruispunt aan. Omdat dit nieuwe opstelvak voorbij de bestaande verkeerslichten wordt aangebracht, wordt er een extra verkeerslicht ter hoogte van het opstelvak geplaatst. Het einde van de werken is voorzien voor het zomers bouwverlof van juli 2017.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans