Biermaand Vlaams-Brabant van start in Leuven

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Vlaams-Brabant is dé bierprovincie bij uitstek met meer dan 30 grote en kleine brouwerijen, goed voor ruim 250 streekbieren. Beleef deze bierrijkdom van 22 april tot 5 juni. Dan is Vlaams-Brabant in de ban van bier. Toerisme Vlaams-Brabant en Toerisme Leuven hebben een ruim aanbod aan activiteiten opgezet rond dit thema.

Biermaand Vlaams-Brabant

Het uitgebreide programma telt activiteiten in 21 gemeenten, 20 brouwerijen en 25 logies.
‘Naast de klassieke activiteiten zoals bierverhalen, proeverijen, begeleide bierfiets- en wandeltochten, open brouwerijen, lezingen, workshops en bierbuffetten zijn er dit jaar enkele opmerkelijke nieuwigheden. Zo is er bijvoorbeeld een City Beer Golf, een theatervoorstelling , een publicatie over een brouwerij en een tentoonstelling’, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor toerisme.

Met dit uitgebreide programma, vervat in een handige brochure met een oplage van 15.000 exemplaren,  wil Toerisme Vlaams-Brabant ook een uitgebreider publiek aanspreken. Daarvoor wordt een  ludieke onlinecampagne gevoerd. Naast de promotie op website en sociale media, de  brochure en affiches, werden vijf promofilmpjes gedraaid waarin acteur Rik Verheye, bekend van de Callboys, Vlaams-Brabant als de bierprovincie bij uitstek ontdekt.

Meer info op www.toerismevlaamsbrabant.be/bier

Leuven Biermaand

Proeverijen, bierroutes en brouwerijbezoeken. Innovatie en traditie. Biergeschiedenis en foodpairing. Tijdens de Leuven Biermaand zet Leuven, ‘the place to beer’ alle tapkranen open.

‘Vorig jaar maakten we de sprong van een bierweekend naar een ganse Leuven Biermaand. En omdat dit gesmaakt werd door het publiek, loopt de biermaand deze keer ook van het Zythos bierfestival tot en met het Leuven Innovation Beer Festival’, zegt Dirk Vansina, schepen van toerisme. ‘Omdat we de vaste bezoekers graag blijven verrassen, staan er heel wat nieuwigheden op het programma. Zo kan men op de verrassende workshop ‘Beer your senses’, bier ontdekken met alle zintuigen’.

Meer info op www.visitleuven.be/biermaand

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer