Bierbeek wint 9de editie Kunst Op Komst

Kirsten Bosmans
3 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Bierbeek heeft de 9de editie van Kunst Op Komst gewonnen, een wedstrijd van de provincie Vlaams-Brabant en Radio 2 Vlaams-Brabant.

Na een spannende finale met Kampenhout en Zaventem won Bierbeek Kunst Op Komst. Binnenkort is de gemeente, met ‘Werkplaats’ van Willy Peeters, een kunstwerk rijker. De opdrachten die de drie finalisten kregen via Radio 2 vervulden ze met groot succes en enthousiasme zodat het uiteindelijk de sms-ronde was die de doorslag gaf.

Bierbeek wint deze wedstrijd al voor de 2de keer. Ook in 2006 sleepte ze een kunstwerk in de wacht, met name ‘Een gesprek over Mariëtte’ van Peter Rogiers. ‘Werkplaats’ zal een thuis vinden in de patio van het nieuwe administratief centrum in Bierbeek, naast CC De Borre. Het is een monumentaal bronzen kunstwerk van 130 cm dat op een piramidale sokkel wordt geplaatst. Binnenkort starten de voorbereidende werken voor de plaatsing van het beeld, binnen enkele maanden zal het  met een groot volksfeest ingehuldigd worden.

“Met Kunst op Komst willen we hedendaagse beeldende kunst dichter bij de mensen brengen en Vlaams-Brabant laten uitgroeien tot een openluchtpark met prachtige beelden. Bierbeek kon het best aantonen dat het kunstwerk een meerwaarde is voor haar cultureel erfgoed en de samenhang in de gemeenschap kan versterken”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor cultuur.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans