Bibliotheek Holsbeek verkoopt boeken

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

De gemeentelijke bibliotheek van Holsbeek organiseert komend weekend een grote boekenverkoop. Er is voor elk wat wils, van geschonken boeken tot afgevoerde bibliotheekwerken, van romans, reisgidsen, DVD’s en jeugdboeken tot strips.

“In de kelder onder de bib liggen schatten verborgen”, klinkt het. “Dozen vol boeken waarin je urenlang kan snuffelen. Maar de kelder raakt overvol. Tijd dus voor een boekenverkoop. Enerzijds bieden we afgedankte bibliotheekwerken aan. Overvolle bibliotheekrekken nodigen lezers niet uit om te zoeken. Vandaar dat we regelmatig boeken uit de rekken halen om plaats te maken voor nieuwer werk.”

“Maar we verkopen ook boeken die de bib nooit gehaald hebben. We krijgen namelijk regelmatig boeken van inwoners, soms zelfs zo goed als nieuw. Maar geschonken boeken kunnen we niet altijd gebruiken voor de bib. Die staan nu dus klaar om een nieuwe eigenaar te vinden.”

Nog een voordeel: de opbrengst van de boekenverkoop komt de bib ten goede, en dus ook de klant.

Wanneer? Vrijdag 25 november van 15.30 tot 20 uur, zaterdag 26 november van 10 tot 16 uur en zondag 27 november van 10 tot 12 uur.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans