Bewoners Linden verzetten zich tegen wijncentrum

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Bewoners van Linden kunnen zich niet vinden in de bouwplannen voor een wijncentrum in de weide naast de Kasteeldreef. Het centrum en de daaruitkomende hinder zou volgens hen de rust en natuur in de omgeving van de dreef verstoren.

Op de weide staat sindskort al een bord met de aanvraag tot stedenbouwkundige vergunning voor dat centrum. Ondernemer Urbain Vandeurzen die achter het initiatief staat, richtte begin juli bvba VF Wineries op en is van plan om de tweede grootste wijngaard in Vlaanderen uit te bouwen. Die wijngaard van elf hectare komt op het domein van het ‘Wit Kasteel’ in Linden. Hij kocht in Lubbeek eveneens een pand waarin het eerste wijnlabo voor het Hageland wordt uitgebouwd. Vanaf eind 2018 moeten alle Hagelandse wijnboeren daar terecht kunnen om hun producten te analyseren.

Ongeacht de grote plannen van Vandeurzen willen de bewoners van Linden zich verenigen en zich verzetten tegen de bouw van dat centrum met een hal van 1.500 vierkante meter. Dit met een wijnbar voor proeverijen en en opslagruimte. Dit door een bezwaarschrift in te dienen, dat kunnen ze nog tot 12 november doen in het gemeentehuis in Lubbeek.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer