Beveiligingsfirma G4S zoekt 250 nieuwe medewerkers

Kirsten Bosmans
12 maanden geleden
door Kirsten Bosmans

G4S is op zoek naar 250 nieuwe medewerkers in verschillende teams en provincies. Naast meer gebruikelijke functies als beveiligingsagent op de luchthaven of alarmoperator zoekt G4S ook een 50-tal buschauffeurs en 60 brandwachters. Daarmee zet het bedrijf verder in op de differentiëring van haar diensten. De veiligheidssector is in de loop der jaren flink geëvolueerd. “Empathische en communicatieve vaardigheden worden daardoor steeds belangrijker”, verduidelijkt Stéphane Gilles, HR Director bij G4S Belgium. Daarnaast wil ze ook zoveel mogelijk vrouwen overtuigen voor een job in de veiligheidssector. “Een job in de beveiliging werd vroeger vaak gezien als een mannenjob, terwijl onze medewerkers vandaag de dag vooral communicatief sterk en heel empathisch moeten zijn.”

50 buschauffeurs voor Brussels Airport

Eén van de organisaties waarvoor G4S heel wat nieuwe mensen zoekt, is Brussels Airport. Vandaag stelt G4S er al 850 à 900 mensen te werk voor de airport terminal security, passenger screening en remote screening. G4S werkt al zeven jaar voor de nationale luchthaven en startte in 2018 een nieuw contract van zes jaar.

De diensten van G4S worden er zelf uitgebreid. Vanaf 1 maart zal G4S ook het busvervoer verzorgen van de gate naar het vliegtuig. Hiervoor zoekt G4S 50 buschauffeurs in spe. Mensen die willen solliciteren voor een job als buschauffeur hoeven niet in het bezit te zijn van een rijbewijs D, al is het uiteraard een plus. Het bedrijf zal zelf hard inzetten op interne opleidingen. Naast de vijftigtal vacatures als buschauffeur zoekt G4S ook een honderdtal nieuwe bewakingsagenten voor de luchthaven. De nieuwe mensen moeten na een grondige opleidingsperiode operationeel inzetbaar zijn tegen het zomerseizoen van volgend jaar.

Carrièreswitch

G4S hecht veel waarde aan de specifieke bedrijfscultuur, waar integriteit en teamwork voorop staan en rekruteert daarom voornamelijk met oog voor passie voor de veiligheidssector. “Iemand met de juiste mindset kan via een juiste begeleiding en opleiding bij G4S carrière maken”, verduidelijkt Gilles. De diversiteit aan jobs werkt dit aanwervingsbeleid in de hand. Mensen kunnen heel gemakkelijk kiezen voor een carrièreswitch bij G4S. “Een overstap maken van alarmoperator naar sales account manager of van bewaking naar planning en vervolgens ICT: het kan allemaal”

Veiligheidssector is niet enkel voor afgetrainde macho’s

In de loop der jaren werden al inspanningen geleverd om meer vrouwen aan te trekken. Het aandeel vrouwen in het totaal aangeworven medewerkersbestand steeg tussen 2013 en 2017 met 6 procent. Dat heeft voor een groot deel te maken met het feit dat een job in de veiligheidssector in de loop der jaren flink geëvolueerd is. Empathische en communicatieve vaardigheden worden steeds belangrijker. Maar ook wetgevende verplichtingen versterken de zoektocht naar vrouwelijke medewerkers. Zo mag een vrouw enkel door een andere vrouw gefouilleerd worden.

“Een job in de beveiliging werd vroeger vaak gezien als een mannenjob, terwijl mensen vandaag de dag vooral communicatief sterk en heel empathisch moeten zijn”, verduidelijkt Stéphane Gilles, HR Director bij G4S Belgium. “Een job in de beveiliging is absoluut geen exclusiviteit voor afgetrainde macho’s.”

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans